BYGGMATERIAL TILL PIZZAUGN

Byggmaterial till pizzaugn

Våra eldfasta stenar är optimala för att konstruera en pizzaugn. Vi har även kalciumsilikatplattor som kan användas som underlag i en industriell ugn. 

Med våra produkter kan du bygga dig en egen pizzaugn och njuta av hemmagjorda pizzor eller doften av ett nybakat bröd. 

Eldfast tegel

Eldfasta stenar är konstruerade för att tåla höga temperaturer. Våra eldfasta stenar finns som mindre stenar, men även större plattor. Våra eldfasta tegel har olika värmetålighet. De klarar temperaturer från 1260°C upp till 1350°C. Läs under respektive tegelsort vad var och en klarar av. Den höga värmetåligheten är nödvändig för att uppnå och bibehålla de höga temperaturerna som krävs för en effektiv pizzabakning.

Materialet som används i konstruktionen av eldfasta tegelstenar inkluderar chamotte, en eldfast lera i kombination med aluminiumoxid och silikatmineraler. Denna kombinationen ger teglen dess höga temperaturbeständighet och mekaniska styrka. Chamotten bidrar med värmetålighet, medan aluminiumoxid ökar teglets förmåga att klara av höga temperaturer.

Eldfasta tegel erbjuder flera fördelar vid applikation i ett pizzaugnsbygge. De bidrar till att upprätthålla en jämn och hög temperatur, vilket är idealiskt för pizzabakning. Den jämna temperaturen är avgörande för att uppnå den rätta krispigheten i botten och den mjuka konsistensen på toppen av pizzan.

Såhär kan ett tillvägagångssätt och färdigt resultat se ut med våra tegelstenar.

Kalciumsilikatplattor

Kalciumsilikatplattor är ett mycket effektivt material att använda vid konstruktion av pizzaugnar, tack vare deras enastående värmetålighet och isolerade egenskaper. Dessa plattor är speciellt utformade för att klara höga temperaturer och ge termisk isolering. Detta är avgörande för att bygga en effektiv och energisnål pizzaugn. Jämfört med andra isoleringsmaterial som kan användas i pizzaugnar är kalciumsilikatplattor mycket lätta. Dessa plattor kan enkelt bearbetas och formas med vanliga verktyg för att passa din personliga design. Kalciumsilikatplattor har en hög mekanisk styrka, vilket innebär att de är hållbara och har lång livslängd även under de tuffa förhållanden som en pizzaugn utsätts för.

Vid tillverkning av kalciumsilikatplattor blandas kalciumoxid och kiseldioxid med fiberarmering. Denna blandning formas sedan till plattor som autoklaveras under högt tryck och höga temperaturer. Detta leder till ett material som tål upp till 1000°C utan att förlora sin integritet. Tack vare detta är dessa plattor ett idealiskt material för konstruktion av pizzaugnar. 

En stor fördel med dessa plattor är deras utmärkta värmeisolering. De hjälper till att hålla värmen inne i ugnen och förhindrar att den strålar ut, vilket innebär att ugnen värms upp snabbare och håller en jämn temperatur under en längre tid. Detta ger en stabil och hög temperatur som leder till perfekta pizzor med en krispig botten och en jämnt bakad pizza.

Varför köpa hos oss på Kamintillbehör?

Att köpa byggmaterial för pizzaugnar eller produkter för din kamin hos oss går smidigt med korta leveranstider och rådgivning för din specifika situation. Utöver produkter för att bygga pizzaugnar har vi allt som krävs för att installera kaminer och även ett brett utbud av olika kaminer för att tillgodose så många olika behov som möjligt. För mer information om vårt utbud utöver pizzaugnsbyggsmaterial kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning och hjälp för din specifika situation kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att kunna hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter för din pizzaugn såsom tillbehör till pizzaugnar och även färdiga pizzaugnar.

Byggmaterial till Pizzaugn - Tegel, kalciumsilikat & murbruk med mer.

Aktiva filter