VEDELDAD PIZZAUGN/STENUGN & BYGGMATERIAL TILL PIZZAUGN

Informatie

VEDELDAD PIZZAUGN/STENUGN & BYGGMATERIAL TILL PIZZAUGN

Med en välisolerad stenugn kan du laga all slags mat utomhus. Bygg en pizzaugn som är fantastisk på att hålla värmen eller välj smidigt den färdiga pizzaugnen som är vedeldad. 

Såhär installeras den färdiga pizzaugnen:

48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsättas för höga temperaturer...

Med en välisolerad stenugn kan du laga all slags mat utomhus. Bygg en pizzaugn som är fantastisk på att hålla värmen eller välj smidigt den färdiga pizzaugnen som är vedeldad. 

Såhär installeras den färdiga pizzaugnen:

48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsättas för höga temperaturer. Placera några träbitar, mitt i ugnen och tänd dem. Låt denna eld förtona försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i fem dagar i ungefär en timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet i ytterligare två dagar. För att göra torkprocessen lite enklare och säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100-120°C i cirka två-tre dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder elden ska du hålla ett öga på den så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar. Ugnen kommer fortfarande att vara varm nästkommande dag. Denna ugn når den ideala temperaturen snabbt (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300-350°C).

Du vet att ugnen är uppvärmd genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är relativt ljus, betyder det att ugnen är klar för användning. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur, denna låga fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizzan. I en pizzaugn bakas pizza med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en välbakad pizza. Pizzan måste vändas 180° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge för att få en heltäckande tillagning. Den sida som vänds mot elden får mer värme och tillagas därför snabbare. När pizzan är välbakad överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter. För mer eldfasta material kan du även kolla in fliken "Byggmaterial till pizzaugn".

Här hittar du även allt material som behövs för att bygga din egna pizzaugn.

Mer

VEDELDAD PIZZAUGN/STENUGN & BYGGMATERIAL TILL PIZZAUGN Det finns 18 produkter.

Underkategorier

  • BYGGMATERIAL TILL...

    Här hittar du allt material som behövs för att bygga din egen pizzaugn.

    Såhär kan ett tillvägagångssätt och färdigt resultat se ut med våra tegelstenar: https://youtu.be/ggVMVrl1cD4

  • TILLBEHÖR TILL PIZZAUGN

    Här finns allt du kan tänka dig behöva gällande pizzaugnar och liknande. Allt ifrån städredskap till pizzasatser för att göra den perfekta pizzan.

  • FÄRDIGA VEDELDADE...

    Här hittar du våra färdiga vedeldade pizzaugnar.

    Installera en pizzaugn:

    48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsättas för höga temperaturer. Placera några träbitar, mitt i ugnen och tänd dem. Låt denna eld förtona försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i fem dagar i ungefär en timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet i ytterligare två dagar. För att göra torkprocessen lite enklare och säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100-120°C i cirka två-tre dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder elden ska du hålla ett öga på den så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar. Ugnen kommer fortfarande att vara varm nästkommande dag. Denna ugn når den ideala temperaturen snabbt (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300-350°C).

    Du vet att ugnen är uppvärmd genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är relativt ljus, betyder det att ugnen är klar för användning. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur, denna låga fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizzan. I en pizzaugn bakas pizza med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en välbakad pizza. Pizzan måste vändas 180° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge för att få en heltäckande tillagning. Den sida som vänds mot elden får mer värme och tillagas därför snabbare. När pizzan är välbakad överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter. För mer eldfasta material kan du även kolla in fliken "Byggmaterial till pizzaugn".

Visar 1 - 18 av 18 artiklar
Visar 1 - 18 av 18 artiklar