VEDELDAD PIZZAUGN/STENUGN & BYGGMATERIAL TILL PIZZAUGN

Vedeldad pizzaugn/stenugn & byggmaterial till pizzaugn

Med en välisolerad stenugn kan du laga all slags mat utomhus. Bygg en pizzaugn som är fantastisk på att hålla värmen eller välj smidigt någon av våra färdiga pizzaugnar som är vedeldade.

Vedeldad pizzaugn/stenugn

Våra olika pizzaugnar är estetiskt tilltalande och ett utmärkt val för dig som vill njuta av egenbakade pizzor utan att konstruera en egen pizzaugn. 

Installation av pizzaugn

48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsättas för höga temperaturer. Placera några träbitar, mitt i ugnen och tänd dem. Låt denna eld förtona försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i fem dagar i ungefär en timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet i ytterligare två dagar. För att göra torkprocessen lite enklare och säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100-120°C i cirka två-tre dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder elden ska du hålla ett öga på den så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar. Ugnen kommer fortfarande att vara varm nästkommande dag. Denna ugn når den ideala temperaturen snabbt (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300-350°C).

Användning av pizzaugnen

Du vet att ugnen är uppvärmd genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är relativt ljus, betyder det att ugnen är klar för användning. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur, denna låga fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizzan. I en pizzaugn bakas pizza med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en välbakad pizza. Pizzan måste vändas 180° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge för att få en heltäckande tillagning. Den sida som vänds mot elden får mer värme och tillagas därför snabbare. När pizzan är välbakad överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter. För mer eldfasta material kan du även kolla in fliken "Byggmaterial till pizzaugn".

Byggmaterial till pizzaugn

Känner du hellre för ett litet projekt och vill bygga din egna pizzaugn? Då har vi byggmaterialet för dig! Vi har allt från kalciumsilikatplattor till eldfast tegel och murbruk. Med dessa produkter kan du konstruera den optimala pizzaugnen och kan njuta av nybakade pizzor med vetskapen om att du på egen hand har byggt upp ugnen.

Varför köpa hos oss på Kamintillbehör?

Att köpa byggmaterial för pizzaugnar, våra färdiga pizzaugnar eller produkter för din kamin hos oss går smidigt med korta leveranstider och rådgivning för din specifika situation. Utöver produkter för att bygga pizzaugnar och färdiga pizzaugnar har vi allt som krävs för att installera kaminer och även ett brett utbud av olika kaminer för att tillgodose så många olika behov som möjligt. För mer information om vårt utbud utöver pizzaugnsbyggsmaterial och pizzaugnar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning och hjälp för din specifika situation kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att kunna hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även produkter för installation av din kamin såsom rökrör och insatsrör.

Vedeldad pizzaugn/stenugn - Ugnen finns hos oss på: Kamintillbehor.se.

Underkategorier

  • BYGGMATERIAL TILL...

    Byggmaterial till pizzaugn

    Våra eldfasta stenar är optimala för att konstruera en pizzaugn. Vi har även kalciumsilikatplattor som kan användas som underlag i en industriell ugn. 

    Med våra produkter kan du bygga dig en egen pizzaugn och njuta av hemmagjorda pizzor eller doften av ett nybakat bröd. 

    Eldfast tegel

    Eldfasta stenar är konstruerade för att tåla höga temperaturer. Våra eldfasta stenar finns som mindre stenar, men även större plattor. Våra eldfasta tegel har olika värmetålighet. De klarar temperaturer från 1260°C upp till 1350°C. Läs under respektive tegelsort vad var och en klarar av. Den höga värmetåligheten är nödvändig för att uppnå och bibehålla de höga temperaturerna som krävs för en effektiv pizzabakning.

    Materialet som används i konstruktionen av eldfasta tegelstenar inkluderar chamotte, en eldfast lera i kombination med aluminiumoxid och silikatmineraler. Denna kombinationen ger teglen dess höga temperaturbeständighet och mekaniska styrka. Chamotten bidrar med värmetålighet, medan aluminiumoxid ökar teglets förmåga att klara av höga temperaturer.

    Eldfasta tegel erbjuder flera fördelar vid applikation i ett pizzaugnsbygge. De bidrar till att upprätthålla en jämn och hög temperatur, vilket är idealiskt för pizzabakning. Den jämna temperaturen är avgörande för att uppnå den rätta krispigheten i botten och den mjuka konsistensen på toppen av pizzan.

    Såhär kan ett tillvägagångssätt och färdigt resultat se ut med våra tegelstenar.

    Kalciumsilikatplattor

    Kalciumsilikatplattor är ett mycket effektivt material att använda vid konstruktion av pizzaugnar, tack vare deras enastående värmetålighet och isolerade egenskaper. Dessa plattor är speciellt utformade för att klara höga temperaturer och ge termisk isolering. Detta är avgörande för att bygga en effektiv och energisnål pizzaugn. Jämfört med andra isoleringsmaterial som kan användas i pizzaugnar är kalciumsilikatplattor mycket lätta. Dessa plattor kan enkelt bearbetas och formas med vanliga verktyg för att passa din personliga design. Kalciumsilikatplattor har en hög mekanisk styrka, vilket innebär att de är hållbara och har lång livslängd även under de tuffa förhållanden som en pizzaugn utsätts för.

    Vid tillverkning av kalciumsilikatplattor blandas kalciumoxid och kiseldioxid med fiberarmering. Denna blandning formas sedan till plattor som autoklaveras under högt tryck och höga temperaturer. Detta leder till ett material som tål upp till 1000°C utan att förlora sin integritet. Tack vare detta är dessa plattor ett idealiskt material för konstruktion av pizzaugnar. 

    En stor fördel med dessa plattor är deras utmärkta värmeisolering. De hjälper till att hålla värmen inne i ugnen och förhindrar att den strålar ut, vilket innebär att ugnen värms upp snabbare och håller en jämn temperatur under en längre tid. Detta ger en stabil och hög temperatur som leder till perfekta pizzor med en krispig botten och en jämnt bakad pizza.

    Varför köpa hos oss på Kamintillbehör?

    Att köpa byggmaterial för pizzaugnar eller produkter för din kamin hos oss går smidigt med korta leveranstider och rådgivning för din specifika situation. Utöver produkter för att bygga pizzaugnar har vi allt som krävs för att installera kaminer och även ett brett utbud av olika kaminer för att tillgodose så många olika behov som möjligt. För mer information om vårt utbud utöver pizzaugnsbyggsmaterial kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning och hjälp för din specifika situation kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att kunna hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har även andra produkter för din pizzaugn såsom tillbehör till pizzaugnar och även färdiga pizzaugnar.

  • TILLBEHÖR TILL PIZZAUGN

    Tillbehör till pizzaugn

    Här finns allt du kan tänka dig behöva gällande pizzaugnar och liknande. Allt ifrån städredskap till pizzasatser för att göra den perfekta pizzan. Produkterna kommer från tillverkaren Falci i Italien. Deras pizzaspadar och rengöringsborstar är designade för att underlätta pizzabakning och underhåll av pizzaugnar. Dessa produkter är kända för deras höga kvalitet och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både restaurang- och hemmabruk.

    Här finns ett brett utbud av olika pizzaspadar, borstar och skaft i olika längder. Vi har även dörrar till pizzaugnar.

    Aluminiumspadar

    Falcis aluminiumspadar erbjuder en kombination av lätthet och hållbarhet vilket gör dem idealiska för intensiv användning i professionella kök såväl som för hemmabruk. Tack vare det högkvalitativa materialet är dem värmetåliga och kapabla till att motstå de höga temperaturerna som krävs för en effektiv pizzabakning. Spadarna finns i olika storlekar vilket leder till att de olika spadarna är mångsidiga och att det finns en spade för många olika användningsbehov. Detta gör att det finns en spade för alla behov, från mindre pizzabak hemma upp till att hantera stora restaurang pizzor. 

    Material: Dessa spadar är tillverkade av aluminium på grund av dess lätthet och hållbarhet.

    Användning: Aluminiumspadar är idealiska för att skjuta in och ta ut pizzor ur ugnen på ett säkert och effektivt sätt.

    Fördelar: Pizzaugnsspadar tillverkade i aluminium är ett bra val då de är lätta att hantera och rengöra. De är också värmetåliga och kan motstå höga temperaturer utan att deras funktion förloras.

    Perforerade spadar

    Deras perforerade spadar är speciellt utformade för att underlätta hanteringen av pizza i en varm ugnsmiljö. Dessa spadar är utrustade med små hål, vilket minskar motståndet mot pizzadegen när man skjuter in eller tar ut pizzan från ugnen. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom det minskar risken för att pizzadegen ska fastna på spaden.

    Material: Dessa perforerade spadar är tillverkade av högkvalitativt aluminium som är värmetåligt och robust för för att klara av regelbunden användning i en pizzaugn.

    Funktion: Perforerade spadar är utrustade med små hål i spadbladet. Dessa hål minskar motståndet mot pizzadegen vid insättning och uttagning av pizzan.

    Fördelar: Tack vare hålen minskar risken att pizzadegen fastnar på spaden och underlättar därmed hanteringen av pizzan. Detta leder till att formen och kvaliteten på pizzan bibehålls när du vänder den och tar in och ut den ur ugnen.

    Spadar i rostfritt stål

    Falci har även spadar i rostfritt stål. Dessa spadar är robusta och hållbara. Tillsammans med den enkla rengöringen görs dessa spadar till ett effektivt och pålitligt val för både restaurang- och hemmabruk.

    Material: Rostfritt stål, känt för sin hållbarhet och värmetålighet, vilket gör dem idealiska för användning i varma miljöer.

    Användningsområde: Dessa spadar är lämpliga för både professionell användning för restaurangkök och pizzerior där effektivitet är avgörande. Dessa spadar kan även användas för hemmabruk för att efterlikna restaurangkvalitet på pizzorna.

    Hållbarhet: Rostfritt stål är korrosionsbeständigt och tål de tuffa miljöerna som kan uppstå i samband med pizzaugnsbakning.

    *Alla spadar levereras exklusive skaft.

    Rengöringsborstar

    Falcis rengöringsborsthuvud är specialiserade verktyg utformade för att på ett effektivt sätt rengöra pizzaugnen. Dessa borstar är tillverkade av robust koppar, vilket ger borstarna den bästa hållbarheten och förmågan att utföra en effektiv rengöring. Borstarna är värmebeständiga så att du effektivt kan rengöra pizzaugnen direkt efter användning. De är utformade för att effektivt avlägsna kolrester, brända matrester och andra föroreningar som kan uppstå i en pizzaugn. De täta och styva borststråna gör att de kan nå in i små vrår i ugnen, detta säkerställer att hela pizzaugnen blir ordentligt rengjord.

    *Alla borstar levereras exklusive skaft.

    Varför köpa hos oss på Kamintillbehör?

    Att köpa tillbehör för pizzaugnar eller produkter för din kamin hos oss går smidigt med korta leveranstider och rådgivning för din specifika situation. Utöver tillbehör för pizzaugnar har vi allt som krävs för att installera kaminer och även ett brett utbud av olika kaminer för att tillgodose så många olika behov som möjligt. För mer information om vårt utbud utöver tillbehör till pizzaugnar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning och hjälp för din specifika situation kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att kunna hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har även andra produkter för din pizzaugn såsom byggmaterial och även färdiga pizzaugnar.

  • FÄRDIGA VEDELDADE...

    Färdiga vedeldade pizzaugnar

    Här hittar du våra färdiga vedeldade pizzaugnar. Med dessa pizzaugnar kan du förvänta dig perfekt gräddade pizzor eller nybakat bröd i toppform. Vi har pizzaugnar i olika storlekar och situationer. Med vår minsta ugn kan två pizzor tillagas samtidigt. Våra andra ugnar har en kapacitet på upp till fyra pizzor samtidigt.

    Installation av pizzaugn

    48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsättas för höga temperaturer. Placera några träbitar, mitt i ugnen och tänd dem. Låt denna eld förtona försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i fem dagar i ungefär en timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet i ytterligare två dagar. För att göra torkprocessen lite enklare och säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100-120°C i cirka två-tre dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder elden ska du hålla ett öga på den så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar. Ugnen kommer fortfarande att vara varm nästkommande dag. Denna ugn når den ideala temperaturen snabbt (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300-350°C).

    Användning av pizzaugnen

    Du vet att ugnen är uppvärmd genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är relativt ljus, betyder det att ugnen är klar för användning. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur, denna låga fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizzan. I en pizzaugn bakas pizza med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en välbakad pizza. Pizzan måste vändas 180° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge för att få en heltäckande tillagning. Den sida som vänds mot elden får mer värme och tillagas därför snabbare. När pizzan är välbakad överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter.

    Varför köpa hos oss på Kamintillbehör?

    Att köpa pizzaugnar eller produkter för din kamin hos oss går smidigt med korta leveranstider och rådgivning för din specifika situation. Utöver pizzaugnar har vi allt som krävs för att installera kaminer och även ett brett utbud av olika kaminer för att tillgodose så många olika behov som möjligt. För mer information om vårt utbud utöver pizzaugnar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning och hjälp för din specifika situation kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att kunna hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har även andra produkter såsom tillbehör till pizzaugnar och även byggmaterial till pizzaugnar.

Aktiva filter