Vedeldad Pizzaugn / Stenugn

Informatie

Vedeldad Pizzaugn / Stenugn

Med en välisolerad stenugn kan du laga all slags mat utomhus. Bygg en pizzaugn som är fantastisk på att hålla värmen. 

Här hittar du allt material som behövs för att bygga din egna pizzaung 

Sätta igång en pizza ugn:

48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsätta ugnen för höga temperatu...

Med en välisolerad stenugn kan du laga all slags mat utomhus. Bygg en pizzaugn som är fantastisk på att hålla värmen. 

Här hittar du allt material som behövs för att bygga din egna pizzaung 

Sätta igång en pizza ugn:

48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsätta ugnen för höga temperaturer. Placera några träbitar mitt i ugnen och tänd dem. Låt denna eld svaga ut försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i 5 dagar i ungefär 1 timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet i ytterligare 2 dagar. För att göra torkprocessen lite enklare eller för att göra det säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100° och 120°C i cirka 2-3 dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder på elden ska du hålla ett öga på det så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar med att baka pizzor. Ugnen kommer fortfarande att vara varm dagen efter och når den ideala temperaturen snabbare (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300/350°C).

Du vet att ugnen är uppe önskad temperatur genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är ganska ljus, betyder det att ugnen är klar. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur och lågan fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizzan. I en pizzaugn bakas pizza med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en väl bakad pizza. Pizzan måste vändas 180° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge. Den sida som är vänd mot elden får mer värme och tillagas därför snabbare. När pizzan är väl bakt överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter. För mer eldfasta material och vedeldade pizzaugnar kan du också ta en titt på kamintillbehor.se.

Mer

Vedeldad Pizzaugn / Stenugn Det finns 14 produkter.

Underkategorier

 • Byggmaterial till...

  Här hittar du alt material som behövs för att bygga din egen pizza ung 

  Sätta igång en pizza ugn!

  48 timmar efter montering av ugnen måste den gradvis värmas upp för att utvisa all fukt och inte utsätta ugnen för höga temperaturer. Placera några träbitar, ) mitt i ugnen och tänd det. Låt denna eld svaga ut försiktigt. Upprepa detta två gånger om dagen i 5 dagar i ungefär 1 timme om dagen. Byt eldens position varje gång. Öka sedan gradvis brandens intensitet  i ytterligare 2 dagar. För att göra torkprocessen lite enklare eller för att göra det säkrare kan du placera en gasspis eller elektrisk spis i ugnen. Stäng ugnsluckan och se till att temperaturen ligger mellan 100 ° och 120 ° C i cirka 2-3 dagar. Ugnen är sedan klar att användas. Under normala omständigheter kan elden tändas var som helst i pizzaugnen. När du tänder på elden ska du hålla ett öga på det så att det inte går för snabbt så att ugnen gradvis värms upp. Glöm inte att stänga ugnen ordentligt när du är klar med att baka pizzor. Ugnen kommer fortfarande att vara varm nästa dag och når den ideala temperaturen snabbare (den ideala temperaturen för att baka en pizza är 300/350 ° C).

  Du vet att ugnen är upp till temperaturen genom att titta på stenens färg. Först blir kupolen svart, sedan när den värms upp blir den ljusare i färgen. När kupolens färg är ganska ljus, betyder det att ugnen är klar. Du bör alltid hålla en liten, stabil låga i ugnen. Detta för att hålla ugnen vid rätt temperatur och fungerar också som en ljuskälla för att kontrollera pizza. I en pizzaugn bakas pizza  med ledning (via botten), konvektion (via den lilla, stabila lågan) och strålning (via kupolen). Dessa tre typer av värme (tillsammans med hög temperatur) är viktiga för en väl bakat pizza. Pizzan måste vändas 180 ° halvvägs genom tillagningstiden och placeras tillbaka i samma läge. Den sida som vänder mot elden får mer värme och kokas därför snabbare. När pizzan är väl bakt överallt serverar du den varm. Rengör tegelgolvet med en kopparborste. Använd vatten eller andra rengöringsprodukter. För mer eldfasta material och vedeldade pizzaugnar kan du också ta en titt på kamintillbehor.se

 • Tillbehör till pizzaugn

  Allt du kan tänka dig behöva gällande pizzaugnar och liknande. Allt ifrån städredskap till pizzasatser för att göra den perfekta pizzan. 

Visar 1 - 14 av 14 artiklar
Visar 1 - 14 av 14 artiklar