RENGÖRINGS OCH BORSTA

Informatie

RENGÖRINGS OCH BORSTA

Användarvänliga rengöringsartiklar för hela kaminen. Förutom detta erbjuder vi även borstar för renhållning av skorstenen/rökröret.

Dessa borstar kan man klippa till önskad storlek, vilket kan vara bra att veta ifall storleken ni önskar köpa inte är tillgängliga på vår hemsida. För att göra borsten ännu enklare att använda i skorstenen/rökröret ...

Användarvänliga rengöringsartiklar för hela kaminen. Förutom detta erbjuder vi även borstar för renhållning av skorstenen/rökröret.

Dessa borstar kan man klippa till önskad storlek, vilket kan vara bra att veta ifall storleken ni önskar köpa inte är tillgängliga på vår hemsida. För att göra borsten ännu enklare att använda i skorstenen/rökröret kan det vara bra att köpa till en förlängingsgren. Denna förlängning till borsten gör det enklare att ta sig igenom alla krökar och hörn i rökröret.. 

Sota själv.

Från 1 januari 2004 trädde en ny lag i kraft som gör att husägaren får sota själv .

Enligt de nya reglerna så behöver köksfläktar och imkanaler inte sotas alls.

Många sotare kanske kommer att förlora sitt arbete. Man varnar för konsekvenser, men in princip kan man sota själv lika bra som en sotare och man kan göra det till och med 2 gånger per vinter om man eldar intensivt. 

Så här utför du sotningen själv:

Kolla om det finns eventuella rensluckor de finns oftas där rökkanalen har en böj. Stäng spjällen om det finns innan du börjar sotningen.

 Täcka hela öppningen med plast eller en pappskiva så att sotet stannar kvar i eldstaden när du öppnar spjället eller när du har ett öppet spis

Sotar när  eldstaden och skorstenen inte är varm.Rensa rökkanalen med  sotningssatsen och rensa bort alt sot från  kaminen  eller eldstad. 


Mer

RENGÖRINGS OCH BORSTA Det finns 32 produkter.

per sida
Visar 1 - 30 av 32 artiklar
Visar 1 - 30 av 32 artiklar