Blog navigation

Latest posts

Installation av takgenomföring på takpanneplåt
Installation av takgenomföring på takpanneplåt
1829 views

Här visar vi hur en installation av en takgenomföring från oss kan se ut på takpanneplåt.

Read more
Att använda den vedeldade pizzaugnen för första gången.
Att använda den vedeldade pizzaugnen för första gången.
3614 views

Här går vi igenom vad du bör tänka på vid användning av din vedeldade pizzaugn för första gången.

Read more
Vad är en rökkanal?
Vad är en rökkanal?
4457 views

Dubbelväggiga, enkelväggiga och flexibla, ja de är många. Vad är egentligen en rökkanal? Här får du svaret!

Read more
Skorstenen drar inte.
Skorstenen drar inte.
1511 views

Din skorsten drar inte och du undrar vad som är fel? Det kan bero på många olika saker. Eftersom rökröret inte har...

Read more
Vilken ved brinner bäst?
Vilken ved brinner bäst?
2020 views

Eldningen med trä ökar i Sverige. En av anledningarna är att energikostnaderna fortsätter att stiga. Och en...

Read more

Blog tags

Eldstad eller utekamin på din uteplats.

 

Ved eller gas
En eldstad eller utekamin på din uteplats upplevs i allmänhet som det trevligaste. Detta kräver att man innehar ett trälager. Lyckligtvis finns det många fina förvaringsalternativ för trä och folk tycker ofta att trä också är mysigt. En stor fördel med en vedkamin utomhus är att den avger värmen väl. Du kan naturligtvis också välja en gaskamin. Fördelen med detta är att den är mycket enkel att använda. När du går in igen behöver du inte vänta på att träet brinner ut. Gas brinner också renare än trä. Lågorna kan dock inte jämföras med en vedspis.

Plats
Platsen där du placerar utomhusvärmaren är mycket viktig. Människor gillar att samlas runt kaminen, så det är bra att ge den en central plats. Varje trädgård är naturligtvis annorlunda, du bör därför se över möjligheterna med just din trädgård. Beroende på vilken typ av kamin du väljer behöver den mer eller mindre skydd. Tänk på att det inte är alla kaminer som tål alla slags väderförhållanden. Du måste också ta hänsyn till detta med rökkanalen.

Har du en veranda i din trädgård? Detta är den perfekta platsen för en kamin eller eldstad. Värmen kan då hålla sig bekvämt under taket. Många nyare braskaminer fungerar även att placera under en veranda. Om det är möjligt beror dock på hur skyddad kaminen kan vara. Har du redan ett öga på en viss kamin? Vi ger dig gärna råd om den är lämplig som utomhusvärmare.

Eldbord, kamin eller trädgårdsspis?
Oavsett om du väljer ett eldbord, en trädgårdsspis eller en utomhuskamin är det till stor del en smakfråga. Skillnaden mellan en trädgårdsspis och en utekamin är i dörren. En utomhuskamin har en dörr och kan därför stängas, medan en trädgårdsspis alltid är öppen. Det finns också en skillnad i anslutningen. Ett eldbord för verandan brinner vanligtvis på gas. Bordet har vanligtvis en inbyggd gasflaska så att ingen separat gasanslutning krävs utåt. Detta är fallet med en gasvärmare för utomhusbruk. En vanlig vedeldad spis eller öppen spis för utomhusbruk behöver naturligtvis också en rökkanal. Lyckligtvis är detta inte en komplex installation för den genomsnittliga verandan. 

Bild av Andy Giraud

Har du ingen veranda eller utomhusområde?
Även om du inte har en veranda eller stannar ute, finns det gott om alternativ att sitta ute vid elden. Det finns vackra fristående utomhusugnar på marknaden. Det finns också en stor marknad för eldskålar. Och en mysig eldstad kan byggas med eldfasta tegelstenar. Det finns många andra produkter som vi kan leverera utöver produkterna på webbplatsen. Tveka inte att kontakta oss för att fråga om möjligheterna.

Självbyggd eldstad


Sugen på en eldstad eller spis på din restaurang?
Om det är viktigt att skapa en atmosfär någonstans, är det inom restaurangbranschen. Människor som äter ute letar vanligtvis inte bara efter en god måltid utan också en upplevelse. Det är därför mycket viktigt att restaurangens övergripande utseende ser till att dina gäster vill komma tillbaka. En spis, öppen spis eller eldstad kan ge ett viktigt bidrag till detta. Slutför utformningen av din restaurang med rätt spis eller öppna spis.

Letar du efter ett originellt tillskott till din restaurang? Vi gillar att tänka med dig. Vad sägs om en mysig spis i sittgruppen ute på terrassen, en pizzaugn eller kanske till och med en öppen spis inne? Eller något helt annat: en vacker genomskinlig eldstad på en central plats som en strålande kontaktpunkt. Kontakta oss gärna för rådgivning och för installation.

 
Var det här blogginlägget till hjälp för dig?

Leave a comment